Studio AURA oslavilo 10 let od založení

Přečtěte si o něm ve Frenštátském zpravodaji

Rozhovor se zakladatelem Studia AURA k 10. výročí jeho založení připravila Romana Stejskalová, přečíst si jej můžete ve Frenštátském zpravodaji 12/2012.

Studio AURA pomáhá pečovat nejen o vzhled, ale také o zdraví a kondici

Již deset let působí v Horní ulici ve Frenštátě pod Radhoštěm rehabilitační centrum Aura, které klientům nabízí nejmodernější léčebné procedury, jako jsou parafínové zábaly, masáže, elektroléčba, magnetoterapie, rázová vlna, ultrazvuk a mnoho dalších léčebných rehabilitačních procedur. Oficiálně bylo uvedeno do provozu 1. října 2002. V příjemném a čistém prostředí klienti využívají moderní terapeutické vybavení a dostane se jim nejnovějších léčebných metod, jako jsou laseroterapie, lymfodrenáže a další.

Rehabilitační přístroje se obnovují každý rok a přibývají další. „Vystudoval jsem rehabilitační školu a léčebnou rehabilitaci v Levoči,“ řekl majitel rehabilitačního studia Petr Stiborek. „Než jsem se pustil do podnikání získával jsem zkušenosti v Luhačovicích, ve Frýdku-Místku, vedl jsem rekondiční pobyty pro zaměstnance OKD. Mým snem ale bylo mít své rehabilitační centrum.“ Sen se mu vyplnil a 1. října v roce 2002 mohl otevírat. Za deset let své existence si Aura získala široký okruh spokojených zákazníků.
Kromě příjemného a čistého prostředí využívají klienti moderní terapeutické vybavení a nové možnosti léčby. Rehabilitační přístroje se obnovují každý rok a přibývají další. Jak nám řekl vedoucí Aury Petr Stiborek: „Modernizace zařízení zdaleka nekončí. Vývoj jde rychle dopředu. Sledujeme nové trendy, jezdíme na výstavy a spolupracujeme s lékaři, především s neurology, kteří nám poskytují cenné informace ohledně nových léčených metod. To všechno lidé velmi pozitivně vnímají a rádi se k nám vrací. Dnes u mě pracuje pět zaměstnanců a jsou to především oni, kdo vytváří obraz Aury,“ řekl Petr Stiborek.

Všichni zaměstnanci splňují podmínky odbornosti a vzdělání. Je to zdravotnický personál, který pravidelně absolvuje školení a odborné semináře o nových rehabilitačních trendech. „Tím se lišíme od podobných zařízení,“ dodal. „Byla to také jedna z podmínek, na základě které jsme získali v roce 2005 statut nestátního zdravotního zařízení. Bohužel nemáme uzavřenou smlouvu s pojišťovnou, protože na počet obyvatel musí být jen určitý počet rehabilitačních zařízení. A od nového roku bude situace ještě horší. Končí smlouvy se zdravotními pojišťovnami a rehabilitačních zařízení bude ubývat,“ posteskl si.

Po čase působení Studia Aura dostal Petr Stiborek nový nápad. Přišel na to, že jeho cílem není jen léčit, ale poradit jak dál. Jak se zbavit problémů. „Jedna věc je zbavit se bolesti a druhá odstranit její příčinu,“ řekl. „Život je dnes mnohem pohodlnější, než býval v minulosti, ale nese to s sebou i negativa. Kondice lidí jde obecně dolů, podepisuje se na ní zejména sedavý způsob zaměstnání,“ potvrdil Stiborek. Roli, podle něj, navíc hraje i fakt, že ani kolem domácnosti už není tolik fyzicky namáhavé práce jako kdysi. Ta sice vesměs zatěžovala tělo hodně jednostranně, ale rozhodně zlepšovala kondici lidí. Dnes proto nezbývá nic jiného, než si najít nějaký umělý pohyb.

Mnozí se však už dopředu brání, že na to nemají čas, peníze a že jim v tom jsou na překážku zdravotní potíže. Z televize a filmů mají lidé dojem, že fitcentra jsou pro bohaté manažery a ambiciózní krásné ženy. „Není to tak. Najít si vhodný druh pohybu může skutečně každý,“ namítá Stiborek. Podle něj nejsou ani zdravotní problémy překážkou k tomu, aby se člověk začal nějak hýbat třeba v padesáti či šedesáti letech. „I takový člověk může začít třeba pravidelně chodit. Myslím tím hodinku rychlé chůze denně. Nejen že zhubne, ale ještě si posílí svůj oběhový systém,“ dodává Stiborek. Vhodně zvolený druh pohybu lidem nejen zajistí pěknou postavu s rýsujícími se svaly, ale navíc zlepší jejich kondici. V roce 2008 proto otevřel v Martinské čtvrti Fit Auru. Kondiční centrum, posilovnu i se solnou jeskyní. Studio Aura se podle něj zaměřuje na vyléčení bolesti.

domluvte si termín

Objednejte se na svou proceduru na tel. čísle +420 732 608 989 nebo napište na info@studioaura.cz.

Máte dotaz? Rádi vám poradíme

Oblíbené služby

Užijte si masáže pro relax a zdraví

Obnovíme a posílíme váš pohybový aparát

Vyzkoušejte moderní způsoby tvarování postavy

Efektivní opalování po celý rok