Řešení pro celulitidu

Celulitida není jen estetický problém nevzhledné pomerančové kůže. Svědčí o vašem zdraví

Celulitida trápí mnoho z nás často již od puberty a to bez rozdílu pohlaví. Každý chce vypadat krásně. I přesto, že se na celulitidu díváme hlavně z estetického hlediska, je především známkou zdravotních potíží. Ty souvisí nejen s genetickými dispozicemi, ale mimo jiné také s poruchami cirkulace žilní krve a zejména lymfy. Dá se s celulitidou bojovat? Určitě. S tímto nerovným bojem vám pomůžeme.

Jde o zhoršenou detoxikaci a imunitní oslabení

Při celulitidě,někdy též lipohypertrofii, dochází k zvětšení objemu podkožních tukových buněk, které na povrchu kůže vytváří nevzhledné ďolíčky, připomínající právě strukturu pomerančové kůry. V daném místě je pak značně omezen průtok krve a lymfy. Nejčastějšími příčinami jsou především hormonální změny – u žen hlavně v období menstruace, užívání antikoncepce, gravidity i menopauzy.

Není celulitida jako celulitida. Jak závažná je ta vaše?

Dle závažnosti se celulitida řadí do 4 stupňů postižení: Celulitida 1. stupně je patrná pouze při stlačení kůže. Celulitida 2. stupně se projevuje zejména ve stoje nebo při sezení. Vleže nerovnosti mizí. Celulitida 3. stupně je typická hrbolky a nerovnostmi kůže, které jsou viditelné jak ve stoje tak i vleže. Kůže je chladná a zpravidla i bolestivá. Celulitida 4. stupně se projevuje zbytnělou, tuhou a napjatou kůží s výraznými nerovnostmi patrnými ve všech polohách těla. Mohou se při ní projevit další zdravotní komplikace, jako je enormní zvětšení tukové tkáně, otoky končetin a bolestivost.

Jak s celulitidou souvisí lymfa

Smutným faktem je, že pokud včas nezasáhneme vhodnou léčbou, dochází k degenerativním změnám podkožní tkáně.

Můžete věřit a vyzkoušet ověřené, ale málo účinné babské rady. Základní podmínkou úspěšné prevence je dobrý stav lymfatického systému. Proč? Jedinou kapilárou v těle schopnou vstřebat a transportovat proteiny a tuk z tkání je totiž právě lymfatická kapilára.

Tento transportní proces lze účinně nastartovat a podporovat:

  • kompresní terapií;
  • vhodnými pohybovými aktivitami, ideální je například rychlá chůze;
  • v indikovaných případech je vhodné nasadit farmaka a využít potravinové doplňky (venofarmaka, enzymy, vitamíny, antioxidanty, bylinné směsi atd.);
  • pomocí dodržování zásad zdravého životního stylu, který spočívá v zodpovědném dodržování pitného režimu, pestré a hodnotné stravě bez bílé mouky, vyloučení nikotinu, destilátů, udržování optimální hmotnosti atd.;
  • odborně provedenou ruční lymfatickou masáží nebo přístrojovou lymfodrenáží.

Lymfatická masáž proti celulitidě pomáhá

Lymfodrenáž zlepšuje průtok lymfatického řečiště navozuje ideální fyziologické poměry v podkoží. Cílem je prokrvení svalů a zrychlení krevního oběhu. Zbavuje tělo toxinů a regeneruje pokožku. Tím se pak urychluje proces spalování tuků z problematických partií.

Vezměte léčení a prevenci před celulitidou do vlastních rukou. Rádi vám s tím pomůžeme. Ruční lymfatické masáže i přístrojovou lymfodrenáž provádíme přímo ve Studiu AURA ve Frenštátě pod Radhoštěm na ulici Horní 210.

CENÍK

Zvýhodněné balíčky

BENEFITY, SLEVOVÉ PROGRAMY

Přijímáme benefity SODEXO PAS, TICKET MULTI, BENEFIT PLUS a UNIŠEK. Benefity nelze uplatnit na akce, slevové programy, bonusové poukázky. Při platbě těmito benefity nevystavujeme potvrzení pro zdravotní pojišťovny.

domluvte si termín

Objednejte se na svou proceduru na tel. čísle +420 732 608 989 nebo napište na info@studioaura.cz.

Máte dotaz? Rádi vám poradíme

Oblíbené služby

Užijte si masáže pro relax a zdraví

Obnovíme a posílíme váš pohybový aparát

Vyzkoušejte moderní způsoby tvarování postavy

Efektivní opalování po celý rok